Confidenţialitate

S-a inventat gadgetul care ne scapă de stările proaste

Thync se numește dispozitivul care îți schimbă starea de spirit.

Mai exact, o bucată de plastic atașată pe frunte îți poate schimba dispoziția de la starea de calm la cea de energie.

Cum funcționează? Transmite semnale electrice către creier și manipulează dispoziția purtătorului, fie prin calmarea acestuia, fie prin ridicarea nivelului de energie.

Invenția aparține companiei Thync, fondată de un grup de oameni de știință ai institutelor MIT, Harvard, și Stanford, experți în neuroștiință, neurobiologie și electronica.

Dispozitivul funcționează prin intermediul unor neurotransmițători care activează anumite părți ale creierului, schimbând dispoziția de la starea de calm, la cea de energie și invers. Fenomenul durează o oră la nivel local, însă efectul poate fi resimțit timp îndelungat după aceea.

Partea cea mai interesantă este că totul poate fi controlat prin intermediul telefonului mobil și costă numai 299 de dolari.

Lansarea Thync a fost făcută în urma schimbărilor legilor în ceea ce privește consumul de droguri legale, prin care a fost interzisă orice substanță care produce un efect psihoactiv. Însă, Thync funcționează prin manipularea impulsurilor electrice la nivelul creierului, este de așteptat ca noua invenție să fie în conformitate cu legea.