Confidenţialitate

Rusia afirmă că a preluat controlul asupra fabricii de produse chimice din orașul ucrainean Avdiivka | AUDIO

Rusia anunță că a preluat controlul asupra fabricii de produse chimice din orașul Avdiivka. Cea mai mare parte a oraşului a căzut în mâinile forţelor ruse în weekend, după multe săptămâni de lupte. Între timp, forțele ucrainene anunță că au reușit să doboare 4 avioane de luptă rusești.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Înainte de război, fabrica din Avdiivka de produse chimice era una dintre cele mai mari din Europa.

Ministerul Apărării Rus anunță că a trupele rusești au arborat steaguri ale Rusiei pe clădirile administrative ale fabricii.

Trupele Moscovei controlează „total” orașul, care înainte de război avea o populaţie de aproximativ 32.000 de locuitori. Acesta este considerat cel mai mare câştig al Rusiei de când a capturat oraşul Bahmut în mai 2023.

Vladimir Putin și-a felicitat armata pentru capturarea orașului Avdiivka, o „victorie importantă”.

Comandantul şef al forţelor armate ale Ucrainei a declarat că trupele sale s-au mutat înapoi la poziţii mai sigure în afara oraşului pentru a apăra viaţa şi sănătatea militarilor.

Ministerul Apărării de la Kiev anunță că armata a reușit să doboare 4 avioane de luptă rusești – trei bombardiere Su-34 și un avion de vânătoare Su-35, unele dintre cele mai performante ale aviației ruse.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Sute de rețineri în Rusia, după ce mai multe persoane au participat  la activităţi de omagiere a memoriei opozantului Alexsei Navalnîi | VIDEO