Confidenţialitate

Rusia a părăsit Consiliul Europei, principala organizație pentru drepturile omului de pe continent | AUDIO

Anunțul vine de la ministrul rus de Externe și este prezentat de BBC News. Rusia este vizată de anchete internaționale privind crimele comise în urma invadării Ucrainei.

Într-o declarație prezentată presei, Ministerul rus de Externe anunță retragerea din Consiliul Europei și apreciază că statele Uniunii Europene și NATO sunt „neprietenoase față de Rusia”.

Ministerul rus a susținut că aceste state „își continuă politica de distrugere a Consiliului Europei” și că au folosit greșit majoritatea în comitetul de miniștri al Consiliului.

Acuzată de crime de război de zeci de state și vizată de anchtete ale Curții Internaționale de Justiție și Curții Penale Internaționale, Rusia transmite și că Statele Unite și „sateliții săi” ar fi încălcat legislația internațională.

Consiliul Europei este cel mai vechi organism politic al Europei și își propune să susțină drepturile omului, democrația și statul de drept pe întreg continentul.

A apărut în 1949 în urma celui de-al Doilea Război Mondial.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Citește și: Concluziile negocierii Rusia-Ucraina: Kuleba cere coridoare umanitare, Lavrov spune că Occidentul „acționează periculos” | VIDEO