Confidenţialitate

Rudele victimelor din Neamț pot cere suspendarea carantinei pentru a putea participa la funeralii | AUDIO

Familiile celor care au pierit în tragedia de la Piatra Neamț ar putea participa la funeralii, chiar dacă se află în izolare sau în carantină. Autoritățile locale din Neamț trebuie să-și dea acordul.

Zece oameni și-au pierdut viața în tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț. Șapte bărbați și trei femei, cu vârsta cuprinsă între 67 și 86 de ani. Erau conectați la aparate, în speranța că vor învinge coronavirusul, dar și-au găsit sfârșitul în flăcări.

Duminică, la ore bune după tragedia de la Spitalul Județean din Piatra Neamț, rudele victimelor încă erau în fața spitalului.

Gianina avea unchiul internat în primul salon care a luat foc. Cere ca vinovații să plătească:

„Pe lângă durerea pe care o simt, cred că mai mare este furia. Acum voi sta cu groază că părinții mei, care sunt și în vârstă și bolnavi, ar putea să ajungă în Spitalul din Piatra Neamț și să li se întâmple așa ceva. Nu am învățat nimic din tragedia de maternitate, nu am învățat nimic din tragedia de la Colectiv, nu vom învăța nimic în țara asta.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Un bărbat și-a pierdut tatăl în salonul groazei. Nu a putut veni la spital că se află în izolare:

„E trist, e dureros, e tragic”, spune cumnata bărbatului decedat, care adaugă că acesta se simtea din ce în ce mai bine.

Prefectura din Neamț spune că rudele celor care și-au pierdut viața în tragedia de sâmbătă seară pot cere suspendarea carantinei pentru a putea participa la funeralii.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.
  • Mihai Bucureșteanu