Roxana Wring rămâne, deocamdată, cu verdictul de colaborator al Securităţii

Curtea de Apel Bucureşti a decis, marţi, că Roxana Wring, fost consilier general și fostul lider al USR Bucureşti, a fost colaborator al Securităţii.

”Admite cererea de chemare în judecată. Constată calitatea pârâtei de colaborator al Securităţii. Cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare, cererea urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti”, a stabilit instanța.

”Voi contesta decizia de astăzi a Curţii de Apel Bucureşti. Deocamdată, nici eu nu am mai multe informaţii decât cele pe care le are şi presa (care a aflat de decizie înainte ca ea să fie publicată pe portalul instanţei). Aşa cum am mai spus, nu consider că am colaborat cu securitatea ca poliţie politică. Imediat după facultate, am lucrat la ONT şi am semnat hârtii – în faţa superiorilor ierarhici – despre care consideram la vremea respectivă că fac parte din fişa postului. Nu am făcut rău nimănui, nu am pactizat cu sistemul, nu am fost o unealtă a lui. De altfel, sistemul este cel care m-a hărţuit şi pe mine şi pe familia mea ani buni înainte şi după angajarea la ONT. Am un dosar de urmărire cu mult mai voluminos decât cel de colaborare”, a scris Roxana Wring pe Facebook, care adaugă că nu este o eroină şi nu a luptat cu regimul, însă nu a fost în niciun caz ”un pion al angrenajului opresiv dezvoltat de regimul comunist”.

Nu mai am în acest moment absolut niciun rol politic sau administrativ. Scriu pe această pagină din spirit civic și aproape exclusiv despre patrimoniu și despre București”, a adăugat aceasta.

În 2019, Colegiul CNSAS anunţa că a aprobat Nota de Constatare şi a dispus introducerea la Secţia de contencios administrativ a Curţii de Apel Bucureşti a acţiunii în constatare pentru stabilirea calităţii de colaborator al Securităţii, pentru următoarea categorie de persoane: – art. 3 lit. g (primarii, viceprimarii, consilierii judeţeni, consilierii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti, consilierii locali) – 1 persoană”, Roxana Wring confirmând pe Facebook că ea este cea vizată şi că a aflat neoficiale despre demersul CNSAS.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS