Confidenţialitate

Acuzații oficiale ale CNSAS la fosta preşedintă a USR Bucureşti

Roxana Wring ar fi semnat un angajament cu Securitatea, ar avut numele conspirativ „R21 sau Rodica” şi ar fi furnizat informaţii despre un profesor american şi turişti străini, scrie “G4media“, care citeaza un document al Consiliului Național pentru Studierea Arhivelor Securității.

Roxana Wring, în calitate de sursă, ar fi primit ca sarcină de la Securitate să cultive relațiile cu un delegat al companiei vest-germane Neckermann și să dea informații despre el.

S-ar fi întâmplat între septembrie 1977 şi noiembrie 1979, când fosta președintă a USR București lucra la Oficiul Național pentru Turism, ca ghid.

Apoi, la vârsta de 25 de ani, în 1980, statul comunist i-a permis să părăsească ţara după ce s-a căsătorit cu un cetăţean britanic.

Informațiile apar în cererea de chemare în judecată formulată de CNSAS prin care solicită constatarea calităţii Roxanei Wring de colaborator al Securităţii ca poliţie politică.

Roxana Wring a fost dată în judecată la începutul lunii octombrie.

Ea a atunci scris pe Facebook că nu a colaborat niciodat cu securitatea și ar fi fost o practică a poliției politice să țină dosare cu cei care lucrau cu turiști străini la Oficiul Național pentru Turism.