Confidenţialitate

Romsilva: N-a avut loc nicio altercație între pădurari la Ocolul Silvic Moldovița

N-a avut loc nicio altercație între pădurari, la Ocolul Silvic Moldovița – cel puțin așa susține Regia Națională a Pădurilor, Romsilva.

Reacția vine după ce Europa FM a relatat că un pădurar din județul Suceava ar fi fost bătut de colegi, săptămâna trecută, supărați că fiul acestuia a apărut într-un reportaj al jurnaliștilor de la Recorder despre tăierile ilegale de păduri.

Și totuși, pădurarul a fost filmat cu o ureche învinețită și vânătăi la nivelul gâtului.

Romsilva susține că pe 11 februarie, mai mulți pădurari s-au întâlnit la Casa de Vânătoare Argel din județul Suceva, unde au participat la un instructaj pe teme de fond forestier. Nici în timpul instructajului și nici după această întâlnire, nu ar fi avut loc vreo altercație.

De altfel, chiar persoanele menționate că s-ar fi luat la bătaie au negat orice eveniment de acest fel, precizează Romsilva.

Fondatorul Asociației Moldovița, Tiberiu Boșutar, cel care a dezvăluit acest incident, a spus că pădurarul ar fi fost amenințat cu demisia dacă vorbește despre acea altercație.

După ce a aflat că pădurarul agresat de colegi a fost chemat să dea explicații la Direcția Silvică Suceava, activistul de mediu Tiberiu Boșutar a mers să vorbească cu acesta:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

În momentul în care este rugat să stea pentru o fotografie, pădurarul răspunde:”’ Nu îmi face, te rog, știi de ce!