Confidenţialitate

Suceava: Pădurar bătut de colegii lui, pentru că a vorbit despre furtul de lemn | AUDIO

Un pădurar a fost bătut de colegii lui, supărați că fiul acestuia, și el pădurar, ar fi vorbit cu presa despre furtul de lemn din pădure.

S-ar fi întâmplat la o cabană a Ocolului Silvic Moldovița din județul Suceava.

Mai mulți silvicultori s-au întâlnit, miercuri seara, la cabana de vânătoare a Ocolului Silvic Moldovița pentru a încerca să afle cine este pădurarul le-a vorbit jurnaliștilor despre tăierile ilegale de lemn.

Cearta a degenerat într-o încăierare, în urma căreia, cel mai mult ar fi avut de suferit Mugurel Cenușă, acuzat că fiul lui ar fi apărut într-un reportaj al jurnaliștilor de la Recorder – a spus la Europa FM Tiberiu Boșutar, fondatorul Asociației Moldovița.

“Mi-au povestit pădurari care au participat la treaba aceasta. Au zis că șeful de la Pază și Protecția Pădurii, Iosif Eros, a sărit și a dat cu pumnul în Cenușă bătrînul și s-au luat la bătaie mai mulți. Cenușă Mugurel e vânăt la ureche, are ceva coaste rupte, spatele tot vânăt. Mai este un pădurar – are mâna fisurată; Eros Iosif e și el vânăt pe la cap”, a spus Tiberiu Boșutar.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Nu s-a întâmplat nimic grav – susține George Celsie, purtător de cuvânt al Direcției Silvice Suceava.

“A fost poliția la fața locului, a luat declarații la toată lumea. E o minciună gogonată, (Mugurel Cenusă) muncește, n-are nicio problemă. Dacă era cu coastele rupte, trebuia să fie în spital acum, el e cu pușca-n spate prin pădure”, a spus George Celsie la Europa FM.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

De altfel, poliția ar fi clasat acest dosar, susține activistul de mediu Tiberiu Boșutar:

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Potrivit Inventarului Forestier Național, în ultimii cinci ani, 100 de milioane de metri cubi de lemn s-ar fi tăiat ilegal din pădurile României.