Confidenţialitate

Romsilva: 98 de mii de hectare de păduri, afectate de fenomene meteo extreme

Fenomenele meteo extreme de la începutul lunii februarie au afectat în total 98.000 de hectare păduri de stat administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva, a anunțat Regia într-un comunicat.

Dintr-o primă evaluare a Romsilva reiese că arborii doborâți reprezintă un volum de 748.000 de metri cubi.

„Pe o suprafață de 1.058 de hectare s-au înregistrat doborâturi în masă. Cele mai mari doborâturi au fost înregistrate în pădurile de stat administrate de Direcția Silvică Mureș, cu un volum de 208.000 metri cubi, urmată de Direcția Silvică Argeș, cu un volum al doborâturilor de vânt de 152.000 metri cubi, și Direcția Silvică Prahova, cu pagube de 145.000 metri cubi și 10.165 hectare afectate de fenomenele meteorologice înregistrate începând cu 4 februarie”, a comunicat Regia Națională a Pădurilor.

Totodată, pagube importante au fost înregistrate și pe raza direcțiilor silvice Bacău, Covasna, Harghita, Maramureș, Neamț și Suceava.

Potrivit comunicatului, în pădurile aflate în alte forme de proprietate și administrate de Regia Națională a Pădurilor – Romsilva s-au înregistrat, în total, doborâturi de vânt pe 19.524 hectare, cu un volum total al arborilor doborâți de 253.000 metri cubi.

Regia Națională a Pădurilor – Romsilva administrează 3,13 milioane hectare păduri aflate în proprietatea publică a statului român, aproximativ 48% din totalul pădurilor la nivel național, și asigură servicii silvice pentru circa 1 milion de hectare păduri aflate în alte forme de proprietate.