Confidenţialitate

Românii vulnerabili ar putea primi vouchere pentru plata facturilor mari la curent electric. Premierul Ciucă: „Am discutat formula în interiorul Coaliției” | AUDIO

Premierul Nicolae Ciucă susține ca persoanele vulnerabile să primească vouchere pentru a-și putea plăti facturile mari la curent electric. O soluție definitivă pentru compensarea suplimentară a facturilor, pe lângă plafonarea generală a prețurilor pentru consumul de până la 255 de kw/H, va fi adoptată în perioada următoare de Parlament.

Este vorba despre forma finală pe care o va avea Ordonanța 119, aflată acum în dezbatere la Camera Deputaților.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Este discutată și această formulă a unor vouchere. Am discutat-o chiar în interiorul Coaliției. A discutat-o și cu președintele PSD. Trebuie să avem în vedere care dintre cele două propuneri este mai simplu de aplicat și care să ajungă mai repede fără să treacă prin întreg procesul birocratic”, a explicat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă se ia în calcul la facturare toată media din anul 2021 sau luna curentă, Nicolae Ciucă a spus că: „Este, din punctul meu de vedere, de luat în calcul luna curentă fără să ne mai raportăm la nimic”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Citește și: Specialiștii economici se așteaptă ca BNR să crească din nou dobânda cheie, fapt ce ar afecta și mai mult creditele românilor | AUDIO