Românii care merg la vară la mare în străinătate își rezervă vacanța din această toamnă

Mai mult de 25% dintre românii care vor pleca vara viitoare în vacanțe într-o destinație de litoral din străinătate își cumpără sejururile încă din această toamnă, pentru a beneficia de reducerile de până la 45%, potrivit estimărilor unei agenții de turism.

Dacă în urmă cu cinci ani doar 3-5% dintre turiștii care plecau vara la mare își cumpărau vacanțele încă din toamna anului anterior, numărul acestora crește constant de la an la an.

Românii au înțeles că doar achiziționând cât mai din timp pachetele turistice pot benefica de reduceri substanțiale și, în plus, pot alege primii hotelurile preferate.

În vara anului 2017, multe hoteluri din Grecia și Spania au avut grad de ocupare de 100%, iar românii care au așteptat ofertele last minute pentru a merge în vacanță nu au mai găsit locuri libere în unitățile de cazare dorite și au plecat dezamăgiți din agenție. Oamenii trebuie să știe următorul lucru: camerele în hotelurile bune sunt rezervate cu câteva luni bune înainte. De exemplu, turiștii germani obișnuiesc să își cumpere vacanța de vară până la sfârșitul lunii ianuarie”, au declarat reprezentanții agenției de turism.

Turiștii sunt sfătuiți să-și facă rezervările din timp pentru a prinde cele mai bune oferte.

Inclusiv în ceea ce privește pachetele turistice care includ transport cu autocarul, cei care vor să prindă un loc în față trebuie să își facă rezervare din vreme.

În general, pachetele turistice puse în vânzare includ 7 nopți de cazare, masă și transport după preferințe (avion/autocar/mașina proprie).

Cele mai mari economii le fac turiștii care aleg să fie proprii șoferi în vacanță.

Astfel, cei care pornesc la drum cu mașina personală se pot îndrepta spre Zakynthos, unde 7 nopți de cazare la un hotel de tip studio, fără mic dejun, costă doar 39 de euro de persoană (fără taxe). Turiștii mai pretențioși se pot orienta spre hotelurile de patru stele din Corfu, unde pentru 7 nopți de cazare cu demipensiune și transport cu avionul trebuie să plătească de la 378 de euro de persoană (fără taxe).

În Antalya, vedeta destinațiilor de vară din ultimii ani, 7 nopți de cazare în regim all inclusive la un hotel de 4 stele, plus transport cu avionul, îi costă pe cei care fac rezervarea în această toamnă de la 294 de euro de persoană (fără taxe).

Persoanele care vor să se bronzeze vara viitoare pe malul Mării Roșii, în stațiunea Hurghada, pot plăti de la 478 de euro de persoană (fără taxe).

Pachetul include 7 nopți de cazare în regim all inclusive la un hotel de cinci stele și transport cu avionul.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS