Confidenţialitate

România va trimite mai multe bunuri către Siria, printre care îmbrăcăminte și alimente, în urma unei decizii a CNSU

România trimite ajutoare către Siria, după ce Comitetul Național pentru Situații de Urgență a aprobat, joi, o hotărâre în acest sens.

„Dată fiind situația  generată de cutremurul produs în data de 6 februarie 2023, în Siria, respectiv, solicitarea Republicii Arabe Siriene, prin Mecanismul European de Protecție Civilă, pentru acordarea de asistență internațională, în urma consultării cu președintele României, Klaus Iohannis, astăzi, 9.02.2023, premierul României, Nicolae-Ionel Ciucă a convocat, în sistem hibrid, Comitetul Național pentru Situații de Urgență, hotărârea nou adoptată urmărind de o manieră prioritară sprijinirea Republicii Arabe Siriene, prin:

-bunuri materiale ce constau în mai multe tipuri de produse de cazarmament, îmbrăcăminte dar și produse alimentare, conserve. Acestea vor puse la dispoziție de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale.”

Detaliile privind efectuarea transportului materialelor se stabilesc între Departamentul pentru Situații de Urgență și Comisia Europeană iar transportul se realizează pe cale aeriană cu sprijinul logistic al Ministerului Apărării Naționale sau din alte surse, în funcție de necesități.

În urma cutremurelor puternice de la începutul acestei săptămâni, aproape 16.000 de persoane au murit în Turcia și Siria.

Foto: Twitter / Syrian Red Crescent

Citește și: Echipa de salvatori români trimisă în Turcia a reușit să scoată de sub dărâmături un tânăr de 16 ani | VIDEO