România va lua parte la Eurovision 2020

Consiliul de Administraţie al TVR a aprobat participarea la Eurovision 2020 , se arată într-un comunicat transmis Europa FM.

Participarea României la cea de-a 65-a ediţie a Eurovision Song Contest (ESC) se va face ”în limita unui buget care va fi aprobat şi alocat proiectului prin Bugetul de Venituri şi Cheltuieli pe anul 2020”, potrivit reprezentanților postului public de televiziune.

Lista finală a ţărilor înscrise la Eurovision 2020 urmează a fi anunţată până la finalul anului. Următoarea competiţie muzicală Eurovision va avea loc în luna mai, la Rotterdam, Olanda, după ce Duncan Laurence a câştigat finala Eurovision 2019 din Israel, cu melodia “Arcade”.

Concursul Eurovision
este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.

Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale Eurovision şi participă la competiţia europeană din anul 1993.

Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006). Melodia românească cu cel mai mare punctaj obţinut în finala Eurovision (172 de puncte) este Tornero, interpretată de Mihai Trăistariu.

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS