Confidenţialitate

România trimite o echipă de medici în Republica Moldova

România va susține Republica Moldova cu materiale sanitare, dar și cu o echipă de medici, a anunțat, luni, Klaus Iohannis.

”În Republica Moldova situația este complicată și România, care se consideră un partener extrem de important – credem noi că cel mai important al Republicii Moldova – va pregăti și va implementa în câteva zile două măsuri importante.

Prima: o echipă de medici și personal medical se va deplasa în Republica Moldova, pentru a ajuta spitalele de acolo, pentru a ajuta personalul medical și medicii de acolo să facă față mai bine acestei epidemii.

O a doua acțiune va consta în trimiterea de măști, materiale sanitare, materiale de protecție, ba chiar medicamente din rezerva noastră, în Republica Moldova, pentru a ajuta cetățenii de acolo să treacă mai ușor peste această epidemie”, a declarat președintele Klaus Iohannis.

În Republica Moldova sunt înregistrate la moment 3.408 cazuri de infecție cu noul tip de coronavirus, dintre care 382 cazuri în regiunea transnistreană.

În ultimele 24h, în cadrul Centrului COVID-19 au fost internați 46 pacienți cu suspecție la COVID-19.

În Moldova, 222 de pacienți sunt în stare gravă (18 pacienţi sunt conectaţi la respiraţie asistată), 533 – stare de gravitate medie, restul în stare satisfăcătoare. De asemenea, la momentul actual sunt internați 77 copii infectați cu COVID-19, starea de sănătate de gravitate medie și satisfăcătoare, 1 copil în stare gravă.

Până acum, potrivit datelor comunicate luni Ministerul Sănătății din Republica Moldova, au fost confirmate 866 cazuri de infectare în rândul angajaţilor sistemului de sănătate, printre care: medici-216, asistenţi medicali-317, felceri-49, paramedici- 1, farmacişti-14, personal auxiliar-269 persoane.