Confidenţialitate

România putea înregistra, în două săptămâni, 50.000 de noi cazuri de Covid-19 zilnic, atrag atenția specialiștii MedLife

Una dintre cele mai mari companii medicale, MedLife, avertizează că în România s-ar putea înregistra, în două săptămâni, 50.000 de noi cazuri de Covid-19 zilnic. Compania privată face în mod constant studii privind evoluția pandemiei, iar în ultima săptămână a constatat că procentul cazurilor pozitive de Omicron pe loturile de probe positive cercetate a crescut de la 35% la 78%.

În ultima săptămână, specialiștii din laboratoarele MedLife au descoperit că probele de SARS-CoV-2 susceptibile de a fi varianta Omicron sunt de două ori mai multe decât în săptămâna precedentă. Așa că 135 de probe urmează să fie secvențiate.

Odată cu începerea cursurilor în format fizic, inclusiv în grădinițe și în școlile primare, reprezentanții MedLife atrag atenția că se impun restricții mai multe, scriu jurnaliștii de la Hotnews.

Reprezentanții MedLife anticipează că, până la finalul lunii ianuarie, numărul infectărilor raportate zilnic va crește alarmant, posibil până la 50.000 de cazuri/zi, dacă se testează suficient.

Institutul de Sănătate Publică a anticipat că în vârful valului 5, la noi, se pot înregistra și 25.000 de cazuri noi de infectare cu SARS-CoV-2.

Între timp, 10 milioane de cazuri de infectare cu varianta Omicron a SARS-CoV-2 au fost depistate numai în ultimele 7 zile, în lume, anunță Organizația Mondială a Sănătății.

O reprezentantă a organizației spune că, practic, această variantă a fost descoperită peste tot unde se face o bună secvențiere.

În Cipru, între timp, a fost descoperită o nouă variantă a SARS-CoV-2, un hibrid de tulpini Delta şi Omicron.

Cercetătorii analizează dacă aceasta, numită “Delta-cron”, este mai mai contagioasă.

Citește și: Alexandru Rafila, la Europa FM: România a ajuns la cea mai mare rată de reproducere a SARS-CoV-2 de la începutul pandemiei | AUDIO