Confidenţialitate

A ajuns în România primul tren electric cumpărat din Polonia | VIDEO

Primul tren electric cumpărat de România în ultimii 20 de ani a ajuns astăzi în Gara de Nord din București. Momentul a fost transmis în direct pe Facebook de secretarul de stat în Transporturi, Irinel Ionel Scrioșteanu.

Acesta menționează că trenul este fabricat în Polonia și până la sfârșitul anului, după finalizarea testelor, va fi pus în circulație pe ruta București-Constanța și București-Brașov.

Irinel Ionel Scrioșteanu: „Sperăm că cei care vor călători cu acest nou tren să aibă grijă de el”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

„Are spații special amenajate pentru a călători și cu bicicleta. Spații special amenajate pentru bagaje și volume mai mari. Sunt șase vagoane, 251 de locuri. Va intra într-o perioadă de teste. Sperăm că până la sfârșitul lunii decembrie să fie apt pentru circulația pe infrastructura feroviară: în primă fază pe relația București-Constanța și București-Brașov. Sperăm că cei care vor călători cu acest nou tren să aibă grijă de el”, a transmis Irinel Ionel Scrioșteanu – secretarul de stat în Transporturi.

Noul tren face parte dintr-un lot de 37 de trenuri electrice pentru România

Noul tren care a ajuns în țara noastră face parte dintr-un lot de 37 de trenuri electrice inter-regionale de lung parcurs ce urmează a fi livrate României începând cu anul viitor.

Contractul are o valoare de peste 2,4 miliarde de lei.

Sursa colaj: Facebook / Irinel Ionel Scriosteanu

Citește și: Klaus Iohannis la Conferința Națiunilor privind Schimbările Climatice: România și-a redus emisiile de gaze cu efect de seră cu peste două treimi în ultimele trei decenii