Confidenţialitate

România nu a cumpărat încă vaccinurile anti-Covid pentru copiii între 5-11 ani. Nu au fost bani, transmite Ministerul Sănătății | AUDIO

Ministerul Sănătății nu a cumpărat încă vaccinurile împotriva covid 19 pentru copiii în vârstă de 5 până la 11 ani pentru că până acum, nu a avut banii necesari, precizează instituția în exclusivitate pentru Europa FM.

Însă, în cursul acestei luni, Ministerul Sănătății va semna cu Pfizer contractul.

El prevede achiziționarea pentru început a 100.000 de doze.

Ministerul Sănătății precizează la solicitarea Europa FM că “’în această perioadă se semnează contractul de achiziție cu producătorul vaccinului destinat imunizării copiilor din grupa de vârstă 5 -11 ani, având în vedere că anul trecut nu a existat prevedere bugetară.”

Cu alte cuvinte, Ministerul Sănătății nu a avut banii necesari. Acum, după adoptarea bugetului pe acest an, are sumele necesare achiziționării a aproximativ 100.000 doze.

Vaccinurile vor fi livrate în cursul acestei luni, urmând ca, în funcție de consum  și solicitările părinților, să fie dimensionate și  livrate celelalte tranșe.

În acest moment, Ministerul Sănătății nu poate preciza când va începe efectiv imunizarea copiilor mai mici de 11 ani cu vaccinul împotriva Covid.

Mai multe țări din Uniunea Europeană, printre care și Spania, a început vaccinarea anti-Covid la categoria 5-11 ani încă de anul trecut.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Ministerul Muncii pregătește din nou acordarea șomajului tehnic, pe fondul creșterii cazurilor Covid-19, anunță ministrul Budăi | AUDIO