Confidenţialitate

România intenționează să cumpere avioane de luptă de ultimă generație, de tip F35, anunță Klaus Iohannis | AUDIO

Președintele României, Klaus Iohannis, anunță că în curând, Statele Unite și Franța vor anunța câți militari vor trimite în România.

Șeful statului a precizat la baza militară de la Câmpia Turzii, unde a fost în vizită, că în această perioadă se stabilesc detaliile dislocării în România a unor noi trupe NATO:

„Am fost în toată această perioadă și suntem în contact strâns la nivel diplomatic, operațional și tehnic pentru stabilirea detaliilor și datelor exacte ale desfășurării unităților militare americane și franceze în România și fără îndoială vor urma anunțuri concrete în acest sens.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

În actuala criza de securitate de la Estul României, președintele anunță că țara nostră s-a decis să cumpere noi avioane de luptă, de ultimă generație, adică F35:

„Forțelor Aeriene le revine un rol major în consolidarea capacității de apărare a țării noastre. Noile tipuri de avioane intrate în dotarea armatei, în special aeronavele F16 permit executarea cu eficiență ridicată a tuturor misiunilor specifice. Procesul de modernizare a Forțelor Aeriene nu se opresc aici, avem în vedere să achiziționăm și avioane de ultimă generație, F35.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Președintele a atras atenția că în actualul context, România trebuie să se pregătească foarte bine. Anterior, ministrul Apărării, Vasile Dîncu, a declarat la Europa FM că legile apărării sunt aproape gata și urmează să fie adoptate.

„Parcurgem o perioadă extrem de tensionată, în care riscurile și amenințările la adresa securității regionale, europene și euro-atlantice, inclusiv a securității României s-au amplificat. Sunt evidente tendințele de revenire la politica de forță și de contestare a actualei ordini internaționale liberale.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Autor: Anca Grădinaru

Citește și: Achiziția celor 4 corvete pentru Forțele Navale, amânată. Constructorii cer încă o lună de gândire, anunță ministrul Apărării | AUDIO