Confidenţialitate

Achiziția celor 4 corvete pentru Forțele Navale, amânată. Constructorii cer încă o lună de gândire, anunță ministrul Apărării | AUDIO

Verdictul privind achiziția a 4 corvete de care Forțele Navale au nevoie urgentă a fost amânat din nou.

Într-un interviu acordat în exclusivitate pentru Europa FM, ministrul Apărării Naționale, Vasile Dîncu spune că asocierea dintre constructorul francez Naval Group și Șantierul Naval a primit încă o lună termen de gândire pentru a se decide dacă semnează sau nu contractul cu statul român:

„Asocierea dintre Naval Group și șantierul naval Constanța a mai cerut un termen pentru un răspuns final în jur de o lună de zile. Suntem interesați cu toții ca acest contract să se realizeze, este vorba despre înzestrarea importantă pentru Forțele Navale Române și evident că le dăm voie să negocieze în continuare.”

Este dispus statul român să renegocieze suma pe care o va plăti pe aceste coverte? Ministrul Apărării Naționale:

”În acest moment, statul român trebuie să respecte suma licitatției pe care asocierea dintre Naval Group și Șantierul naval Constanța a câștigat licitația.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Vă reamintim, semnarea contractului pentru construirea a 4 corvete și modernizarea altor 2 nave ale Armatei Române, în schimbul a 1,2 miliarde de euro, trenează de aproape 3 ani.

Asta după alți trei ani de discuții eșuate.

În 2019, Ministerul Apărării a decis că, în competiția cu Damen, asocierea româno-franceză Naval Group – Șantierul Naval Constanța este câștigătoare.

Săptămâna trecută, prezentă la București, Florence Parly, ministrul francez al Apărării a declarat că „Franța și industria sa sunt angajate să ajute forțele armate române în procesul de modernizare, în special în dosarul corvetelor”.