Confidenţialitate

România în Direct: PNL și PSD, rotație la guvernare. Este îndreptățit PSD să ceară prima numire la Palatul Victoria? | VIDEO

Consiliul Național al PSD va vota astăzi propunerea de premier pentru primul pas al rotației cu PNL la această funcție. PNL a aprobat sistemul de rotație aseară și susține că prima persoană care va ocupa funcția va fi de la PNL. Același lucru este dorit și de PSD, Marcel Ciolacu declarând că PSD este îndreptățit la această funcție.

Cele două partide nu s-au înțeles asupra primului ocupant al funcție, dar au acorduri pe mai multe chestiuni legate de programul de guvernare, de la sănătate la justiție. Intenția lor ar fi ca președintele Iohannis să fie cel care numește premierul, deși semnalul de la Cotroceni este ca noua coaliție să propună un singur nume de premier.

Pe de altă parte, mai mulți analiști consideră că premierul Cîțu tărăgănează negocierile pentru a-și menține puterea în partid.

Ce credeți despre actualul stadiu al negocierilor dintre PNL și PSD? Cum se va rezolva disputa privind desemnarea premierului? După eșecul coaliției de dreapta este îndreptățit PSD să ceară premierul?