Confidenţialitate

România în Direct: Polițiști arestați pentru tortură. Ministrul de Interne: un derapaj. Ce mai înseamnă pentru voi Poliția Română? | VIDEO

Nouă polițiști sunt cercetați penal pentru acuzațiile de tortură și lipsire de libertate.

Opt au fost reținuți pentru 24 de ore, iar unul este pus sub control judiciar.

Acest lucru se întâmpla după miezul nopții, într-o zonă centrală din București.

Polițiștii i-au închis pe cei doi în mașinile lor, iar unul dintre ei a fost dus pe un câmp de către șapte dintre aceștia.

Potrivit referatului procurorilor, bărbatul a fost bătut de cinci dintre polițiști cu obiecte contondente, în timp ce doi agenți asistau.

Loviturile au fost aplicate în partea superioară a corpului, peste degetele de la mâini și peste tălpi. La final, victimei i-au fost aplicate tratamente degradante, dar procurorii nu spun despre ce este vorba.

Cel de-al doilea bărbat a fost încătușat într-o mașină și dus pe o stradă întunecată, dintr-un cartier rău famat, și abandonat acolo.

Ministrul de Interne a numit această întâmplare drept un derapaj și a anunțat că nu poate fi de acord cu așa ceva.

Aceasta este parte dintr-o serie de situații cu impact negativ la adresa Poliției Române, care s-au petrecut în 72 de ore.

Este vorba de intervenția eșuată de la Onești, care a dus la moartea a două persoane sechestrate și reținerea șefului serviciului secret al MAI de la Suceava, care-și proteja colegii ce vindeau permise.

Cum este posibil ca șapte polițiști să bată un cetățen de pe stradă? Ce credeți că s-a întâmplat acolo? Este un derapaj, așa acum spune ministrul de Interne sau un dispreț consolidat față de lege? După toate aceste întâmplări, ce înseamnă pentru voi, azi, Poliția Română?