Confidenţialitate

Polițiști anchetați pentru tortură și lipsire de libertate

Doi tineri au reclamat că au fost bătuţi de poliţişti de la Secţia 16 după ce le-a atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei.

”Îmi dădeau cu picioarele în coaste şi cu pumnii în cap” – declară una dintre victime. Poliţiştii i-ar fi pus cătuşe la mâini şi l-au lovit cu bastoanele, cu pumnii şi cu picioarele.

Nouă percheziţii au făcut procurorii miercuri, în Bucureşti şi judeţul Caraş-Severin. În urma acestora, 9 agenţi de la Poliţia Capitalei, dar şi din Ilfov, au fost duși la audieri.

Faptele ar fi avut loc la sfârșitul lunii august, în Sectorul 4, la ora 1.30 noaptea. Cei doi bărbaţi, unul de 39 de ani, celălalt de 51 de ani, spun că se aflau pe stradă şi ar fi intervenit în timp ce câțiva polițiști ar fi bruscat o persoană.

Totodată, cei doi spun că le-ar fi atras atenţia agenţilor că nu poartă mască de protecţie şi dau amenzi fără temei. Aceştia s-ar fi răzbunat pe ei, i-ar fi încătuşat şi i-ar fi dus pe un teren viran, unde i-ar fi bătut cu bastoanele.