Confidenţialitate

România în Direct: Marcel Ciolacu, amendă pentru nerespectarea restricțiilor. V-ați așeza la o masă cu zece persoane? | VIDEO

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, a fost amendat la sfârșitul săptămânii trecute pentru că nu a respectat restricțiile impuse în timpul epidemiei de SARS-COV-2.

Liderul PSD a fost surprins la o masă în restaurant alături de zece persoane, printre care și fostul premier Mihai Tudose. O fotografie cu el a apărut pe internet, iar Poliția i-a amendat pe toți cei prezenți.

Reacția liderului PSD a fost că Guvernul folosește Poliția în scopuri politice și că prezența celor zece persoane a fost de scurtă durată, în restul timpului fiind doar șase oameni la masă. Un martor ocular povestește, însă, că șederea celor zece a fost mai lungă și că aceștia au încercat să mascheze faptul că erau acolo prin tragerea draperiilor și închiderea ușii de la restaurant.

Acesta este al doilea episod în care oficiali de rang înalt nu respectă regulile. Primul este cel în care premierul Orban și-a serbat ziua de naștere, fără măști, în propriul birou.

Până azi, Marcel Ciolacu a fost testat de două ori pentru coronavirus pentru c-a avut contact cu persoane pozitive. El a refuzat să poarte mască și-n Parlament, dar duce o campanie de amânare a alegerilor pentru că epidemia este periculoasă.

Cum catalogați gestul liderului PSD? Acest tip de întâlnire este o excepție sau este, de fapt, un caz des întâlnit în România? Dumneavoastră, personal, v-ați așeza la o masă cu alte zece persoane în această perioadă?