Confidenţialitate

România în Direct| Dan Bittman: ”Refuz să trăiesc în condiții degradante.” Cum rezolvăm criza de neîncredere? | VIDEO

Solistul trupei Holograf, Dan Bittman, a făcut mai multe declarații în care au pus la îndoială amploarea crizei sanitare din România.

El spune că numărul de cazuri ”este scos din burtă” și contestă cauza multelor decese înregistrate în pandemie. De asemenea, Dan Bittman nu este de acord cu duritatea restricțiilor din acest moment. Admite, însă, că se poate îmbolnăvi și spune că-n această situația va urma un tratament.

Declarațiile sale vin în momentul în care România se află în vârf de criză sanitară, iar specialiștii spun că numărul cazurilor se va înmulți. Cea mai mare problemă este dată de multitudinea cazurilor de terpaie intensivă și incapacitatea Româniaei de a găsi resurse medicale la această criză. Iar apelurile autorităților la limitarea contactelor umane nu funcționează.

Pe de altă parte, Dan Bittman este doar una dintre vocile care pune la îndoială mărimea crizei din România. Iar declarațiile sale sunt preluate de întreag apresă pentru că el este celebru. Dar în fiecare comunitate, fiecare dintre noi cunoaște persoane care se îndoiesc de mărimea crizei, de măsurile propuse și de soluțiile de care avem nevoie. Asta arată că programul de comunicare al autorităților nu funcționează. Dar și o lipsă de încredere din partea unei părți a publicului.

Cunoașteți pe cineva apropiat care să pună la îndoială criza sanitară? Ce-i spuneți? Care este soluția pentru a găsi un echilibru în această dezbatere, astfel încât toată lumea să respecte regulile impuse și să-i respecte pe ceilalți? Cum ar trebui să procedeze România pentru a limita lipsa de încredere, iar mesajul de protecție să fie ascultat?