Confidenţialitate

România în Direct | Catastrofa Covid: cei mai mulți morți în Europa. Apel disperat al medicilor. Ce facem mai departe? | VIDEO

România înregistrează cel mai mare număr de morți din Europa la milionul de locuitori din cauza Covid.

Ziua de marți a adus 442 de morți din cauza bolii. Mai multe spitale raportează că nu mai au loc nici în secțiile de primiri urgențe. Iar ministrul interimar al Sănătății, Cseke Attila, spune că, în realitate, numărul îmbolnăvirilor ar trebui să fie mai mare decât ceea ce se raportează.

Între timp, Colegiul Medicilor din București a lansat un apel pe care l-a numit Strigăt de Disperare. ”Suntem disperați, pentru că, din păcate, de prea multe ori am auzit: Nu pot să respir… Nu sunt vaccinat… Zilnic vorbim cu colegi care ne spun că nu știu ce să mai facă.”

La rându-le, autoritățile sunt împărțite și nu reușesc să promoveze un proiect privind vaccinarea obligatorie a unor categorii profesionale, refuză să instituie carantina și au lăsat școlile deschise până când acestea au început să se închidă singure.

Ce credeți c-ar trebui să facem mai departe? Ce-i cereți statului român în aceste zile? Ce măsuri v-ați luat pentru protecția familiei? Dacă v-ați vaccinat recent, ce v-a convins?

Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu