Confidenţialitate

România în Direct: Ar trebui sau nu să-i oblige statul pe patroni să majoreze salariile brute? – VIDEO

Lia Olguța Vasilescu a comentat, în urmă cu puțin timp, o declarație a liderului sindical Bogdan Hossu, care avertizase că, dacă angajatorii nu cresc salariul brut, netul angajaților va scădea cu 16%. Întrebată dacă Guvernul va mai introduce în Codul fiscal o prevedere prin care patronii să fie obligați să nu scadă salariile nete, așa cum spunea recent ministrul de Finanțe Ionuț Mișa, Olguța Vasilescu a răspuns: „Nu mai avem de ce s-o introducem”.

„În momentul în care premierul a întrebat, cu subiect și predicat, ca să nu mai fie niciun fel de discuție, reprezentanții patronatelor dacă au de gând să scadă salariile din mediul economic, toți au spus: nici gând de așa ceva. Cu atât mai mult cu cât prevederile noului Cod fiscal aduc foarte multe facilități mediului de afaceri”, a spus ministrul muncii.

Discuția de miercuri de la Europa FM pornește de la aceste declarații și scenariul în care statul ar interveni în firmele private pentru a le obliga să mărească salariile brute ale angajaților în raport cu noile contribuții care cad în sarcina acestora și nu a angajatorilor.

Dezbaterea România în Direct începe la Europa FM la ora 13:15 și continuă online pe europafm.ro.

Puteți participa la dezbatere sunând în direct la 0372.069.599, număr cu tarif normal, comentând transmisiunile video live de pe Facebook sau adăugând opinia direct în această pagină.