România are 6 milioane de cetățeni în diaspora. Firmele de construcții merg în Spania și în Italia să îi convingă să se întoarcă

Cu o lipsă acută de forță de muncă, România încearcă să-și convingă constructorii din diaspora să se întoarcă acasă. Guvernul le promite salarii de cel puțin 3000 de lei brut și se pregătește să ducă angajatorii din construcții în turneu în Spania, Italia și în Marea Britanie să-și pună pe masă oferta.

Din calculele de la Palatul Victoria, numărul românilor din diaspora a ajuns deja la 6 milioane.

În ianuarie, Guvernul mută pentru prima dată obișnuitele burse ale locurilor de muncă din România în țările în care aleg, de fapt, să muncească, foarte mulți români – în Italia, în Spania și în Marea Britanie. Angajatorii vin cu ofertele și speră să se întoarcă acasă cu contracte de muncă semnate.

Ministrul pentru românii de pretutindeni, Natalia Intotero, spune că numărul celor care trăiesc în diaspora a ajuns deja la 6 milioane de oameni. Ce așteptări au ca să se întoarcă?

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Orașele din străinătate în care se va face bursa locurilor de muncă disponibile în România vor fi decise săptămâna viitoare în Guvern. Deocamdată, cu oferte vor veni doar constructorii, spune ministrul Muncii, Marius Budăi.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS