Confidenţialitate

România ar putea scăpa de MCV dacă repară și adoptă legile justiției până în toamna lui 2022 | AUDIO

România ar putea scăpa de Mecanismul de Cooperare și Verificare, MCV, dacă va repara și adopta legile justiției până în toamna acestui an.

Președintele Klaus Iohannis a anunțat într-o conferință la Madrid, unde participă la summitul NATO, că a discutat cu vicepreședintele Comisiei Europene, Vera Jourova, despre renunțarea la mecanismul prin care Comisia evaluează reforma sistemului judiciar și corupția. România este monitorizată din anul 2007.

„Nu este ca și rezolvată. Există posibilitatea s-o rezolvăm. Nu facem aceste lucruri fiindcă vine cineva și ne forțează să le facem, noi vrem să le facem. Noi vrem să avem o justiție independentă, funcțională, care are nevoie de legi îmbunătățite. Noi vrem să avem proceduri mai clare, mai transparente”, a spus președintele României.

„Dacă așa se întâmplă, este posibil ca până la sfârșitul anului să se ridice mecanismul MCV”, a spus Klaus Iohannis la summitul NATO de la Madrid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

 

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Mircea Geoană: NATO va ajuta Ucraina cu combustibil și echipament anti-dronă. Republica Moldova și Bosnia vor primi sprijin personalizat | AUDIO