Confidenţialitate

Iohannis, la Madrid: Apărarea va avea un buget majorat la 2,5% din PIB din 2023. Planul va dura cel puțin 10 ani | AUDIO

Președintele Klaus Iohannis a anunțat la summitul de la Madrid că Ministerul Apărării va avea un buget majorat la 2,5% din PIB nu doar anul viitor, ci și in următorii ani.

Șeful statului a explicat că liderii politici de la Bucuresti au acceptat deja acest plan, după modelul acordului politic intrat în vigoare în 2017, prin care bugetul armatei a crescut la 2% din PIB.

„Am decis împreună – și această discuție vă amintiți că a pornit din CSAT – să alocăm 2.5% din PIB pentru apărare. Acest lucru se va întâmpla începând cu bugetul următor pe anul 2023 și cu siguranță vorbim aici despre un plan care va dura cel puțin 10 ani fiindcă aceste acțiuni de modernizare, de dotare, de pregătire superioară a militarilor nu se întâmplă într-un an sau doi”, a spus președintele României, Klaus Iohannis, la summitul NATO de la Madrid.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Sursa foto: Europa FM

Citește și: Mircea Geoană: NATO va ajuta Ucraina cu combustibil și echipament anti-dronă. Republica Moldova și Bosnia vor primi sprijin personalizat | AUDIO