Confidenţialitate

Românii vor călători în Turcia fără să mai aibă nevoie de pașaport. Decizia, semnată de președintele Recep Erdoğan | AUDIO | DOCUMENT

Românii vor circula în Turcia fără pașaport, folosind doar cartea de identitate, așa cum o fac în Uniunea Europeană. Este decizia semnată luni, 20 mai, de președintele Recep Erdoğan.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Decretul semnat de liderul de la Ankara a fost deja publicat în Monitorul Oficial turc.

Cetăţenilor români posesori ai cărţii de identitate li se va acorda scutire de viză pentru călătoriile în scop turistic şi permise de tranzit în Turcia, cu un timp de şedere de maxim 90 de zile la fiecare 180 de zile.

Decizia vine în contextul vizitei oficiale de o zi pe care premierul Marcel Ciolacu o efectuează la Ankara.

Se vor discuta, printre altele, proiecte în domeniul energiei, transporturilor, agriculturii, industriei agroalimentare și apărării, în scopul creșterii schimburilor comerciale bilaterale la 15 miliarde de dolari.

De asemenea, se vor semna și o serie de acorduri privind cooperarea sectorială în domenii precum securitatea socială, IMM-urile, turismul și urbanismul.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: SUA: Zeci de mii de mașini electrice Volkswagen, investigate după ce deținătorii au constatat o defecțiune a portierelor | AUDIO