Rocking for Charity, concertul care oferă o șansă la viață copiilor născuți prematur

Marți, de la ora 19:30, are loc în clubul bucureștean Quantic concertul Rocking for Charity, în cadrul campaniei „O șansă la viață”, prin care se strâng fonduri necesare asigurării asistenței medicale necesare copiilor născuți prematur.

La concert vor participa Frisky Grooves, Valak, Alma Nicole, Ancore, dar și Decline the Fall, trupă venită special din Malta pentru eveniment.

Biletele pentru Rocking for Charity sunt disponibile pe iabilet.ro la prețul de 35 de lei.

Campania a fost pornită de Ladies Circle Nr. 16 București după ce au fost urmărite statisticile care arată că la nivel mondial se înregistrează anual 15 milioane de nașteri premature, iar mai mult de un milion de bebeluși născuți prematur mor în fiecare an.

Datele oficiale arată că în România sunt 300 de locuri pentru terapie intensivă neonatală, jumătate din cât e nevoie.

Echipamentele medicale insuficiente reprezintă o problemă frecventă în România, conform datelor dintr-o analiză Salvați Copiii privind situația maternităților din România, publicată în luna octombrie a acestui an. 13% dintre maternitățile de nivel I nu au niciun incubator standard pentru nou-născuții prematuri, 56% dintre maternitățile de nivel II nu au ventilator pentru suport respirator și 14% dintre maternitățile de nivel III au o singură masă de reanimare pentru copii.