Robert Negoiţă, urmărit penal pentru evaziune fiscală. Prejudiciul este de 17 milioane de euro

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, este urmărit penal de procurorii anticorupţie pentru evaziune fiscală în formă continuată. Primarul este suspectat că în perioada 2005- 2009 a construit prin firma sa trei ansambluri rezidenţiale în București și Ilfov şi a vândut, în nume propriu, 1.250 de locuinţe, fără să înregistreze aceste operaţiuni.

Astfel a creat un prejudiciu de peste 77.140.000 de lei, anunţă DNA.

Potrivit procurorilor, ”în perioada 2005- 2009, prin folosirea resurselor societăților pe care le administra, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit trei ansambluri rezidențiale compuse din imobile de locuit și locuri de parcare și a vândut, în nume propriu, un număr de 1.250 din aceste imobile, ascunzând activitatea economică desfășurată prin neînregistrarea ca persoană impozabilă în scopuri de TVA, nedeclararea și neachitarea către bugetul de stat a TVA în valoare de 77.148.021 lei.
Concret, s-a stabilit că, în perioada 2005 – 2009, suspectul Negoiță Robert Sorin a construit, în vederea vânzării, 3 ansambluri rezidențiale formate din vile și blocuri de locuințe și locuri de parcare, situate în București, în orașul Voluntari și orașul Popești Leordeni.”

Procurorii mai spun că în urma celor 1.250 de tranzacții imobiliare ”constând în vânzări de construcții și teren aferent construcțiilor”, Robert Negoiță a obținut venituri în sumă de 364.714.645 lei.

”Pentru a evita plata obligațiilor fiscale aferente veniturilor realizate, Negoiță Robert Sorin a folosit un procedeu ingenios prin care cheltuielile cu realizarea imobilelor, în nume propriu, au fost evidențiate contabil și declarate fiscal de societățile pe care le administra, însă veniturile nu au fost evidențiate. Prin urmare, raportat la cele trei ansambluri rezidențiale, Negoiță Robert Sorin nu a declarat activitatea economică prestată ca persoană impozabilă în scopuri de TVA.
Astfel, deși imobilele „scriptic” au fost edificate de persoana fizică Negoiță Robert Sorin, după finalizare, acestea au fost prezentate, la toate târgurile imobiliare, drept ansamblurile rezidențiale aparținând unei din societățile la care acesta era acționar.”

Robert Negoiță a stat la DNA aproximatuv 20 de minute, iar la ieșire a declarat că acuzațiile nu au legătură cu activitatea lui de primar.

“Sper să ajung cât mai repede în instanţă cu acest dosar şi să-mi dovedesc acolo nevinovăţia. Este vorba despre nişte fapte de când eram eu în zona de managemenet privat”, a spus Robert Negoiţă, după ce a fost la DNA.

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS