Primarul Sectorului 3 Robert Negoiță, urmărit penal de procurorii DNA

Primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, este urmărit penal de procurorii DNA. Dosarul are legătură cu o plângere făcută în 2009 de fostul șef al fiscului, Sorin Blejnar.

Acesta din urmă le-ar fi spus procurorilor că Robert Negoiță ar fi evitat să plătească unele taxe la stat pe vremea când avea mai multe afaceri în domeniul imobiliar. Robert Negoiță ar fi acuzat de evaziune fiscală. Edilul a stat la DNA aproximatuv 20 de minute, iar la ieșire a declarat că acuzațiile nu au legătură cu activitatea lui de primar.

E vorba de fapte pe care le-ar fi făcut când era în zona de management privat. Negoiţă a spus că speră să ajungă cât mai repede în instanţă cu acest dosar, ca să îşi dovedească nevinovăţia.

“Sper să ajung cât mai repede în instanţă cu acest dosar şi să-mi dovedesc acolo nevinovăţia. Este vorba despre nişte fapte de când eram eu în zona de managemenet privat”, a spus Robert Negoiţă, după ce a fost la DNA.

Primarul sectorului 3 a evitat să spună ce prejudiciu ar fi adus statului și care sunt acuzațiile. Robert Negoiță afirmă însă că și-a anunțat intenția de a candida pentru un nou mandat la primărie, iar acest dosar nu îi va afecta campania.

“Nu are nicio legătură cu activitatea mea de când fac management public sau cu demnitate publică. Mă bucur că începe să se lucreze acest dosar şi sper să se rezolve cât mai repede”, a mai spus Negoiţă.

Întrebat dacă va fi afectată cariera sa politică după ce a fost pus sub acuzare într-un dosar la DNA, Negoiţă a spus: “Mă gândesc că nu”.

 

Robert Negoiță a fost ales primar al Sectorului 3 din partea PSD în 2012.

 

 

 

Ascultă online Europa FM / Descarcă gratuit aplicaţia Europa FM pentru Android sau aplicaţia Europa FM pentru iOS