Confidenţialitate

Robert Negoiță, audiat la sediul DNA. Viceprimarul USR al Sectorului 3: „Acele terase nu au voie să existe deloc” | AUDIO

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3, a fost audiat miercuri seară la sediul DNA, după perchezițiile care au avut loc la sediul primăriei pe care acesta o conduce. Conform unor surse citate de site-ul G4Media, edilul Robert Negoiță are calitatea de suspect și este acuzat de abuz în serviciu.

Conform procurorilor, cercetările vizează fapte de corupție comise între 2015 și 2021 legate de emiterea unor acte administrative.

DNA a anunțat, în total, 17 percheziții: la o instituție publică, dar și la sediile unor firme și la domiciliile unor persoane fizice din București și Ilfov.

Concret, acțiunea procurorilor ar viza autorizații pentru terase de pe malul Dâmboviței, spune viceprimarul USR al primăriei Sectorului 3, Lucian Judele:

„Percheziții în biroul primarului, în biroul arhitectului șef și în biroul celor de la urbanism. Sunt mai multe feluri de abateri, dacă vorbim strict de terasele de pe malul Dâmboviței, acolo pot să vă spun că acele terase nu au voie să existe deloc. Ele au un aviz de amplasament, aviz de amplasament care de obicei se dă atunci când ai un eveniment care durează 3-4 zile, similare cu cele de 8 Martie, când antreprenorii vin și vând mărțișoare, sub nicio formă terase cu utilități publice, cu etaje, unde se pot întâmpla tot felul de incidente, nu.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Viceprimarul USR mai spune că în Sectorul 3 sunt zeci de terase și localuri cu probleme, care funcționează fără autorizație, dar care scapă doar cu amenzi:

„Este doar o mică parte din ceea ce se întâmplă la Sectorul 3, doar o mică parte din lucrurile pe care primarul Robert Negoiță le tolerează în Sectorul 3. Pe lângă aceste terase ilegale, mai sunt și terasele de pe Bulevardul Decebal și în capătul rondului de la Alba Iulia care, la fel, avem documente unde scrie, negru pe alb, că acele terase nu au autorizație. Acele terase nu pot funcționa pe terenul public.”

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de miliard de lei