Confidenţialitate

Robert Negoiță, trimis în judecată pentru abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual. Prejudiciul se ridică la peste jumătate de miliard de lei

Robert Negoiță, primarul Sectorului 3 al Capitalei, a fost trimis în judecată de către procurorii DNA pentru abuz în serviciu și complicitate la fals intelectual, potrivit unui comunicat al instituției.

Alături de edil, mai mulți angajați din primărie au fost trimiși în judecată de DNA în dosarul de corupție legat de contractul de salubritate cu Rosal Group. Și firma de salubritate este trimisă în judecată în cadrul aceluiași dosar.

Prejudiciul calculat de procurori depășește jumătate de miliard de lei.

„În cauza mediatizată prin comunicatul nr. 150/VIII/3 din 21 februarie 2022, procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată, în stare de libertate, a inculpaților:

ROBERT SORIN NEGOIȚĂ, primar al Sectorului 3 din municipiul București, sub aspectul săvârșirii a două infracțiuni de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave, a unei infracțiuni de instigare la infracțiunea de abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite cu consecințe deosebit de grave și a infracțiunii de complicitate la fals intelectual”, au transmis procurorii Departamentului Național Anticorupție.

Citește și: Robert Negoiță, despre construcția podului de la ieșirea din București spre A2: „Va fluidiza circulația dinspre oraș spre Constanța” | VIDEO

Foto: Inquam Photos / Sabin Cirstoveanu