Confidenţialitate

Primul discurs al lui Rishi Sunak în calitate de premier al Marii Britanii: „Guvernul pe care îl conduc azi nu va lăsa generației viitoare o datorie pe care noi înșine am fost prea slabi să o plătim” | VIDEO

Rishi Sunak susține primul discurs în calitate de prim-ministru al Marii Britanii, după ce a fost învestit de Regele Charles al III-lea. Liderul Partidului Conservator a avut o întrevedere cu Regele în dimineața aceasta pentru a primi aprobarea privind formarea unui nou guvern.

Rishi Sunak a preluat frâiele Partidului Conservator după ce contracandidata sa, Penny Mordaunt, s-a retras din cursa pentru alegerile interne. Anterior lui Penny Mordaunt, Boris Johnson s-a retras din cursă.

Rishi Sunak, în vârstă de 42 de ani, este prima persoană de origine hindusă și prima persoană de culoare în poziția de prim-ministru al Marii Britanii.

Rishi Sunak, declarații de pe Downing Street

„Tocmai am venit de la Palatul Buckingham și am acceptat invitația Majestății Sale de a forma un nou guvern. În acest moment, țara noastră se confruntă cu o criză economică profundă, consecințele pandemiei de coronavirus persistă, iar războiul lui Vladimir Putin a destabilizat piețele energetice și lanțurile de aprovizionare din întreaga lume”, a spus Rishi Sunak.

Referindu-se la Liz Truss, Rishi Sunak și-a continuat discusul afirmând că: „Nu a greșit când a dorit să îmbunătățească nivelul creșterii economice în această țară – este un obiectiv nobil. Și am admirat dorința ei constantă de a crea schimbări, însă au fost făcute unele greșeli. Nu din rea voință sau din intenție, ci dimpotrivă. Însă, la urma urmei, au fost greșeli”.

Rishi Sunak: „Guvernul pe care îl conduc azi nu va lăsa generației viitoare o datorie pe care noi înșine am fost prea slabi să o plătim”

„Am fost ales ca lider al partidului meu și prim-ministru al vostru pentru a repara aceste greșeli. Și munca mea începe imediat. Stabilitatea și încrederea economică sunt în centrul agendei acestui guvern, iar asta înseamnă că vor urma decizii dificile”, a spus noul premier al Marii Britanii.

„M-ați văzut în timpul pandemiei de coronavirus, am făcut tot ce am putut pentru a proteja oamenii și firmele. Întotdeauna există limite, mai mult decât oricând, dar vă promit acest lucru: voi lucra la provocările cu care ne confruntăm azi cu aceeași compansiune”, a mai spus Rishi Sunak.

„Guvernul pe care îl conduc azi nu va lăsa generației viitoare – copiilor și nepoților voștri – o datorie pe care noi înșine am fost prea slabi să o plătim. ”, a mai spus Rishi Sunak.

Urmărește aici discursul video al noului prim-ministru al Marii Britanii

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Marea Britanie: Rishi Sunak, în audiență la regele Charles