Confidenţialitate

Marea Britanie: Rishi Sunak, în audiență la regele Charles

La un pas de a deveni nou premier al Marii Britanii, Rishi Sunak se întâlnește, în această dimineață, cu Regele Charles al III-lea, care ar urma să îl însărcineze cu formarea guvernului.

Milionarul de origine indiană a preluat frâiele Partidului Conservator. Contracandidata sa, Penny Mordaunt, s-a retras din alegerile interne. Anterior, la intrarea în cursă renunțase Boris Johnson. Fostul premier a fost silit să demisioneze în urma unei serii de scandaluri, fiind înlocuit de Liz Truss, care a demisionat la rându-i după doar o lună și jumătate de mandat.

O situație jenantă din care conservatorii caută să iasă cât mai rapid, dat fiind că opoziția laburistă solicită insistent să fie organizate anticipate.

În vârstă de 42 de ani, Rishi Sunak a făcut apel la unitate în cursul unei întâlniri avute cu parlamentarii conservatori, promițând “stabilitate” și că va sluji țara “cu integritate şi smerenie”.

Al treilea premier al Marii Britanii în doar două luni admite că Regatul se confruntă cu “provocări economice profunde”.