Confidenţialitate

Rezultatele de la BAC, afișate

Ministerul Educației a afișat rezultatele de la examenul de bacalaureat. Acestea pot fi consultate pe site-ul ministerului http://bacalaureat.edu.ro/ 

Rata de promovare la examenul de Bacalaureat, înainte de contestații, este de 66,7%, au confirmat reprezentanții Ministerului Educației pentru Mediafax.

De asemenea, 56 de candidați din toată țara au obținut media 10.

Peste 120.000 de absolvenți de liceu au susținut examenul.

Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații până la ora 20:00.  Ei vor afla rezultatele contestațiilor pe 16 iulie, când vor fi afișate rezultatele finale.

Anul acesta, peste 150 de candidați au fost eliminați pentru fraudă sau tentativă de furt. Ei nu mai pot participa la testele următoare, iar notele obținute la celelalte probe nu vor fi luate în calcul în sesiunile următoare.

În județul Buzău, promovabilitatea înainte de contestații este de 65%, mai mică decât anul trecut, când a fost de 69,6 %. De asemenea, există o singură medie de 10, obţinută de către un elev de la Colegiul Naţional “Bogdan Petriceicu Haşdeu”.

La Arad, promovabilitatea la bacalaureat înainte de contestaţii este de 60,21%, mai mare decât în 2015, când a fost de 59,88%.

Potrivit Ministerului Educaţiei, pentru susţinerea ultimei probe scrise de la Bacalaureat s-au înscris 127.447 de candidaţi care au dat testul la una dintre disciplinele: Biologie, Chimie, Fizică, Economie, Filosofie, Geografie, Informatică, Logică şi argumentare, Sociologie şi Psihologie.

Alţi 10.191 de candidaţi şi-au echivalat notele obţinute în sesiuni anterioare la această probă.