Confidenţialitate

Rezultatele analizelor de la Liceul German din Arad, gata peste o lună. 30 de copii au ajuns la spital

Numărul elevilor de la Liceul German din Arad care au ajuns săptămâna aceasta la spital după ce s-au simţit rău la şcoală a ajuns la 30, patru fiind internați. Autorităţile exclud o legătură cu dezinsecţia din 13 ianuarie și spun că rezultatele celor peste 50 de probe prelevate vor fi gata peste aproximativ o lună.

Potrivit directorului DSP Arad, Constantin Cătană, luni au ajuns la spital 21 de elevi de la Liceul German, iar ieri, alți nouă elevi. Patru copii sunt internaţi şi sunt monitorizaţi de medici.

„Fiecare e cu diagnosticul lui. Sunt trei care au rămas de luni şi o fetiţă de ieri. Unul este cu suspiciune de hepatită şi mai stă pentru supraveghere, o fetiţă cu infecţie urinară, tulburări digestive, deci, simptome şi rezultatele analizelor spun că are o afecţiune normală pentru perioada asta, o enteroviroză. Mai sunt doi elevi, peste 18 ani, care erau cunoscuţi cu alergii. Sunt sub supraveghere medicală”, a declarant Constantin Cătană, directorul Direcției de Sănătate Publică Arad.

Procurorii şi poliţiştii din Arad au deschis un dosar penal în cazul intoxicării elevilor de la Liceul German li se fac cercetări pentru vătămare corporală din culpă. La dosar sunt ambele cazuri, atât cel din 13 ianuarie, când au ajuns la spital 59 de elevi, cât și cel declanșat acum două zile.

Criminaliştii au prelevat zeci de probe de pe pereţi şi băncile claselor Liceului și toate au fost trimise la Institutul de Medicină Legală din Timişoara. Directorul IML Timişoara a declarat că rezultatele ar putea fi gata într-o lună.