Confidenţialitate

Rezultatele finale de la Evaluarea Națională, așteptate astăzi. Cel mai mare număr de contestații din ultimii 10 ani. Doar 14.000 au fost depuse la limba și literatura română | AUDIO 

Marți, 9 iulie, se afișezează rezultatele finale la Evaluarea Națională, în urma contestațiilor. Au fost depuse cele mai multe contestații din ultimii 10 ani: aproape 28.000, cele mai multe la limba și literatura română. Înainte de contestații, 74% dintre elevi obținuseră medii peste 5.

EMBED CODE Copiază codul de mai jos pentru a adăuga acest clip audio pe site-ul tău.

Aproape o cincime dintre cei 150.000 de elevi care au dat Evaluarea Națională nu au fost mulțumiți de notele obținute și au depus contestație. S-au înregistrat peste 14.000 de contestații la limba și literatura română, aproape 13.000 la matematică, iar la limba maternă, au fost peste 400 de contestații.

Peste 74% dintre elevi au obținut medii peste 5 și este cel mai mic procentaj din ultimii 4 ani.  Însă după publicarea primelor rezultate, ministra Educației, Ligia Deca, a ținut să sublinieze că au fost rezultate mai bune decât la simulare.

Este primul an în care la Evaluarea Națională, lucrările au fost corectate, în întregime pe o platformă de evaluare digitalizată, după ce la finalul probelor de examen au fost scanate.

Rezultatele de la Evaluarea Națională contează la înscrierea la liceu. Aceasta se desfășoară între 11 și 12 iulie, și între 15 și 19 iulie, iar pe 24 iulie, elevii vor afla la ce liceu au fost repartizați.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Rezultate Bacalaureat 2024. Rata de promovare: 76,4%. Datele Ministerului Educației arată cel mai mic număr de medii de 10 din ultimul deceniu | GALERIE FOTO