Confidenţialitate

Revocarea lui Niculae Bădălău din funcția deținută la Curtea de Conturi, la votul Parlamentului

Niculae Bădălău urmează să fie revocat luni din funcția de vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi. Decizia va fi luată de Parlament, care a fost convocat în ședință comună a Camerei Deputaților și Senatului.

Măsura vine după ce Bădălău a fost arestat preventiv pentru infracțiuni de corupție.

Ședința comună a Camerei Deputaților și Senatului este programată pentru luni, la ora 14:00. Două solicitări au fost depuse la Parlament pentru revocarea lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi, una de USR, iar alta de PSD.

Social-democrații i-au cerut inițial lui Bădălău demisia de onoare, imediat după ce acesta a fost reținut de procurorii anticorupție.

Cum însă fostul președinte executiv al PSD a refuzat să facă pasul în spate de bunăvoie, partidul condus de Marcel Ciolacu a demarat revocarea din funcție pe cale parlamentară.

Niculae Bădălău a fost reținut duminica trecută de procurorii DNA pentru acuzațiile de dare de mită și trafic de influență, ambele fapte săvârșite din calitatea de consilier de conturi și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul Curții de Conturi.

A doua zi, Bădălău a fost arestat preventiv pentru 30 de zile, urmând să-și petreacă sărbătorile după gratii.

Până în 2020, când a fost numit la Curtea de Conturi, Bădălău a fost un lider marcant al PSD. El a fost președinte executiv al partidului, pe vremea când formațiunea era condusă de Liviu Dragnea, și președinte al PSD Giurgiu.

De asemenea, Niculae Bădălău a fost și ministru al Economiei în Guvernul Dăncilă.

Foto: Inquam Photos / George Călin

Citește și: Anca Dragu, despre Niculae Bădălău: PSD știa istoricul lui. A pus lupul paznic la oi. A fost un soldat bun pentru PSD și a fost recompensat cu funcția | VIDEO