Confidenţialitate

Anca Dragu, despre Niculae Bădălău: PSD știa istoricul lui. A pus lupul paznic la oi. A fost un soldat bun pentru PSD și a fost recompensat cu funcția | VIDEO

Anca Dragu, fost ministru de Finanțe și vicepreședintă USR, a fost invitata Adrianei Nedelea în emisiunea „Piața Victoriei” la Europa FM. Despre Niculae Bădălău, Anca Dragu a spus că „avea un istoric care nu-l recomanda să conducă o instituție atât de importantă. PSD a modificat legea la inițiativa domnului Bădălău astfel încât acesta a ajuns în conducerea Curții de Conturi”. Niculae Bădălău, vicepreședintele Curții de Conturi, a fost arestat preventiv pentru 30 de zile pentru trafic de influență și dare de mită. 

Cum se vede arestarea lui Niculae Bădălău înainte de Reuniunea Miniștrilor de Externe ai NATO la București?

„Foarte rău pentru România, în general, pentru că este un dosar de corupție de cea mai joasă speță. Ai un vicepreședinte al Curții de Conturi – una dintre cele mai importante instituții din România. PSD ce a făcut? A pus lupul paznic la oi.

Domnul Bădălău avea un istoric care nu-l recomanda să conducă o instituție atât de importantă. PSD a modificat legea la inițiativa domnului Bădălău astfel încât acesta a ajuns în conducerea Curții de Conturi.

Cazul în care a dat mită: pentru Apă-Canal într-o localitate în 2022. În România încă mai sunt oameni care au această mentalitate. Dumnealui îi și presa: dacă nu aceptați, atunci eu vin și cu controlul Curții de Conturi peste voi. Făcea un pachet format din bani plus grațiere la control. O poveste halucinantă și tristă”, a explicat Anca Dragu la Europa FM.

Anca Dragu: Tocmai pentru că a fost un soldat bun pentru PSD, a adus voturi, a fost recompensat. PSD nu a ales pe bază de CV, l-au susținut pe domnul Bădălău pentru că făcuse servicii importante

„E greu să intri în mintea celor care îmbrățișează drumul corupției și cu siguranță nu sunt psiholog și nu pot spune lucrul acesta, dar eu pot spune un lucru sigur: dacă ai în spate o cariera, o muncă onesta, nu poți deveni peste noapte alt om.

Să nu uităm că dumnealui a avut o condamnare înainte de ’90 pentru că a furat de la un CAP, IAS, o structură. Așa demonstrase că are niște inclinații. Sincer, un asemenea om nu ar trebui să primească o funcție atât de importantă într-un partid și în stat.

Nu mai este membru PSD pentru că atunci când ești în funcție de conducere la Curtea de Conturi trebuie să-ți dai demisia de la PSD. Nu poate fi membru de partid. Dar dumnealui tocmai pentru că a fost un soldat bun pentru PSD, a adus voturi, controlează și controla și cred că încă controlează un județ întreg – vorbim despre Giurgiu, atunci dumnealui a fost recompensat.

PSD nu a dat un test, nu a ales pe bază de CV, pe baze meritocratice pe cine să susțină ei la Curtea de Conturi. L-au susținut pe domnul Bădălău pentru că făcuse servicii importante pentru PSD, era o recomepnsă. Așa văd eu că a funcționat”, a mai spus Anca Dragu.

Urmărește întreaga emisiune „Piața Victoriei” aici

Sursa foto: Europa FM

Citește și: PSD cere demisia lui Niculae Bădălău de la Curtea de Conturi. Și USR a depus o solicitare asemănătoare