Reţinuţii din dosarul Colectiv, în faţa instanţei

Procurorii vor cere, astăzi, mandate de arestare pentru persoanele reţinute ieri în ancheta incendiului din clubul bucureştean Colectiv, sub acuzaţia de ucidere din culpă.

Fostul primar al sectorului 4, Cristian Popescu Piedone, şi două angajate ale instituţiei sunt acuzate de neîndeplinirea sarcinilor. Clubul mistuit de flăcări, vinerea trecută, funcţiona pe raza sectorului 4.

Reţinut au fost, de asemenea, directorul firmei Golden Ideas Fireworks Artists SRL, care a furnizat artificiile folosite în incinta Colectiv în seara fatidică, dar şi alte persoane angajate la această societate. Cei 3 au fost interceptaţi în timp ce discutau despre ştergerea unor documente care puteau constitui probe la dosar.

Cei 3 patroni ai clubului au fost arestaţi preventiv, săptămâna aceasta.

A fost a 4-a seară consecutivă de proteste în Capitală. Mii de bucureşteni au ieşit la Piaţa Universităţii. În jur de 700 de persoane s-au adunat în parcul din Piața Unirii, de unde au plecat spre clubul Colectiv, într-un marș al tăcerii, la o săptămână după incendiu.

Tragedia din clubul Colectiv şi moartea poliţistului Bogdan Gigină, aflat în coloana oficială a fostului ministru al Intenelor, Gabriel Oprea, au generat ample acţiuni de stradă, forţând guvernul condus de Victor Ponta să demisioneze. Manifestanţii cer schimbarea clasei politice, pe care o consideră coruptă şi pedepsirea vinovaţilor.