Confidenţialitate

Rețeta specială recomandată de Selgros: SOMON CU SALATĂ DE MĂSLINE ȘI FENICUL (P)

Magazinele Selgros  au deschis primul raion de pește în 2009, la Brașov. Rezultatele foarte bune au dus la extinderea acestui concept  în toate magazinele. Clienții au parte de un sortiment bogat de pește viu, dar și proaspăt, de apă dulce, de mare sau oceanic.

Oferta este completată cu icre vrac și specialități din pește și fructe de mare. Marfa provine din crescătorii autohtone, de la firme care pescuiesc în ape locale, precum și de la importatori.

Pe europafm.ro veți descoperi în zilele următoare o serie de rețete  delicioase  pe care să le preparați folosind ingredientele de calitate pe care vi le pun magazinele Selgros la dispoziție în pescăriile din toată țara.

 

SOMON CU SALATĂ DE MĂSLINE ȘI FENICUL

 Pentru 4-6 persoane

Timp de preparare: 30 min.

Metoda de grătar: temperatură mare directă (230-290°C)

Timp pe grătar: 8-11 min.

Accesorii: 4 ţepuşe din lemn lăsate 30 minute în apă

 

Ingrediente:

Pentru salată:

  • 1 fenicul de dimensiune medie
  • 125 g măsline verzi umplute cu ardei roşu, înjumătăţite
  • 3 cepe verzi – se toacă doar partea albă şi verzuie
  • 2 linguri de frunze de fenicul
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • ½ linguriţă coajă rasă de la o lămâie
  • 4 rondele de somon sau file de somon aproximativ 200 g fiecare şi 3 cm grosime
  • 2 linguri de ulei de măsline
  • ½ linguriţă de sare de mare grunjoasă
  • ¼ piper negru măcinat

 

Mod de preparare:

Tăiaţi frunzele feniculului şi puneţi-le deoparte. Tăiaţi feniculul în două şi puneţi-l să fiarbă în apă cu sare până dă în clocot. Scoateţi feniculul din apa fierbinte şi puneţi-l în apă rece pentru aprox. 3 min. Apoi tăiaţi-l julien.

Puneţi toate ingredientele pentru salată într-un bol mare şi amestecaţi-le bine.

Pregătiţi grătarul pentru o temperatură mare directă.

Pregătiţi rondelele de somon (scoateţi toate oasele şi împreunaţi vârfurile cu o ţepuşă) şi ungeţi-le cu ulei, asezonând cu sare şi piper. Puneţi somonul pe grătar şi lăsaţi-l cu capacul pus timp de 6-8 min. Întoarceţi rondelele şi lăsaţi-le până obţineţi gradul de coacere dorit (2-3 minute pentru medium).

Se pune pe farfurie şi se serveşte cu salată deasupra.

 

TIPS & TRICKS

Somonul se combină bine cu ierburi aromatice şi condimente

Somonul preparat pe grătar este uşor de preparat, într-un timp minim, iar când este combinat cu diverse plante aromatice şi condimente, acest peşte se transform de-a dreptul miraculos. Somonul poate fi gătit cu muştar, sirop de arţar, sos de soia, zahăr brun, miere, oţet balsamic, ghimbir şi multe altele.

Asezonaţi somonul după cum doriţi, dar nu îl săraţi decât înainte de a-l aşeza pe grătar, deoarece sarea va suge toate sucurile pe care cu siguranţă le doriţi să rămână în peşte.