Reţeta lui Adrian Hădean: Cotlet de porc cu spanac în 8 minute

Reţeta aceasta este  rapidă, de făcut în aproximativ 8 minute, rezultatul e delicios și poate să te împrietenească ușor cu orice consumator de carne. Să spunem că ai o felie de cotlet cu os, nu mai groasă de un centimetru și jumătate, dar nici mai subțire.

Presară sare grunjoasă și piper abia zdrobit, pe ambele ei fețe. Stropește o tigaie cu puțin ulei și, când e încinsă, pune felia de carne în tigaie. Trebuie să sfârâie frumos la contact. După trei minute întoarce bucata de carne și mai las-o trei minute. O scoți din tigaie, o pui pe o farfurie și o acoperi cu altă farfurie.

O mănânci peste cinci minute, timp în care, în aceeași tigaie, fără să o speli, pui un cățel de usturoi zdrobit cu latul cuțitului, o linguriță de unt și o mână de spanac spălat, opărit 30 de secunde, spălat iar cu apă rece pentru fixarea culorii și mărunțit lejer cu cuțitul.

Nu ține spanacul mai mult de două minute pe foc, n-ai niciun motiv. E indicat să-i dai puțină sare, dacă nu cumva ai alte recomandări din partea medicului tău de familie.