Confidenţialitate

Rețeta lui Adi Hădean: Salată din sfeclă coaptă

Salata aceasta din sfeclă coaptă poate fi făcută foarte simplu.

Ia câteva sfecle mici, spală-le și pune-le în cuptor la 150 de grade Celsius pentru 35-40 de minute. Scoate-le de acolo, curăță-le și apoi le poți tăia în felii foarte subțiri.

Dacă ai o mandolină de bucătărie cu care să faci asta, e foarte bine. Dacă nu, se poate face foarte bine felierea folosind cuțitul.

Dintr-o lingură de oțet balsamic, trei de vin roșu, o linguriță de miere, una de zeamă de lămâie, câteva boabe de coriandru zdrobite, puțină sare și puțin piper, se poate prepara un amestec care trebuie lăsat la foc mic câteva minute. Toarnă apoi amestecul peste sfeclă și amestecă cu grijă.

Lasă la rece o oră sau mai multe.

Salata de sfeclă
se poate mânca cu brânză cremoasă de capră sau telemea, după plac, stropită cu puțin ulei de măsline și presărată cu frunze proaspete de cimbrișor.