Confidenţialitate


Rețeta lui Adi Hădean: Paste făcute în casă


Rețeta lui Adi Hădean: Paste făcute în casă

Nu vă spun cum să gătiți pastele, pentru că sunt convins că aveți deja o rețetă preferată, dar vă spun doar ce faceți până ajungeți la ele.

Mai întâi, cântăriți 500 de grame de făină, preferabil din grâu dur, 296 grame de gălbenuș, 90 de mililitri de apă rece.

Puneți făina cernută pe un blat de lucru într-o grămăjoară în mijlocul căreia ați făcut o groapă. Bateți bine gălbenușurile cu apa, turnați lichidul în groapa din grămada de făină și începeți să amestecați dinspre centru spre margine cu o furculiță. În scurt timp puteți începe frământarea. Aluatul se formează repede, în 4-6 minute de frământare.

Când e fin și ușor elastic e momentul să-l rulați într-un baton, să-l înveliți în folie și să-l lăsați să se odihnească la rece o jumătate de ceas. Poate petrece la rece chiar 2-4 ore, dacă nu aveți nevoie de el imediat. E un aluat bogat, elastic, se întinde ușor și se rupe greu.

E potrivit pentru orice fel de paste, fie că le prelucrați manual, fie cu laminorul de paste.


Ultimele stiri
Reformarea companiilor de stat, parte din pachetul doi de măsuri prezentat de premierul Ilie Bolojan. Indicatori noi de…

Plan până în 2040, în dezbatere publică: București, capitala „verde” cu aer mai curat, transport eficient și reciclare…

Ministrul Energiei anunță că renunță la 20 la sută din salariul lunar. Bogdan Ivan le cere directorilor companiilor…

Costin Curelea a fost numit selecționer la naționala de fotbal U21 chiar de ziua lui | AUDIO

Coolinaria: Fructe coapte cu specialitati de branza ILE DE FRANCE – un aperitiv perfect pentru vara, elegant si…

Rata anuală a inflaţiei se apropie de 6 la sută | AUDIO

Sindicaliştii de la Apele Române protestează, vineri, în faţa Ministerului Mediului

Sindicatele din învățământ: Măsurile care vizează învăţământul preuniversitar vor conduce la haos

BUCUREȘTI: Caz confirmat de malarie

Greșeli frecvente vara: când lenjeria de pat din bumbac nu te salvează de căldură (P)



Abonează-te la notificări
Rămâi la curent cu ultimele știri și când nu ai site-ul deschis!
Acceptă notificările din fereastra ce apare, sau din bara de adresă a browserului tău.