Rețeta lui Adi Hădean: O sugestie de gătire a peștelui filetat

Rețeta de azi e una de pește. Și nici măcar nu-i o rețetă, e doar o sugestie de gătire a peștelui filetat și curățat de solzi, oricare ar fi el, indiferent de grosimea fileului.

Usucă bine peștele la exterior cu un șervet, Pune tigaia pe foc mic și stropește-o cu foarte puțin ulei. Pune peștele cu pielea în jos în tigaia încă rece și lasă focul la nivel mediu. Presează ușor fileul în așa fel încât să aibă contact cu tigaia pe toată suprafața. Când vezi că s-a colorat până la jumătatea grosimii, întoarce fileul în tigaie cu o spatulă și mai lasă pe foc tot atâta timp cât a fost necesar pentru a se găti pe prima parte expusă.

Înainte de a lua tigaia de pe foc poți pune puțin unt lângă pește, pe care unt, odată topit, îl torni peste acesta în farfuria din care-l servești. Sarea și piperul ar trebui să-ți fie mereu aproape, dar n-aș insita cu alte arome, e bine să simți gustul peștelui când mănânci pește.