Confidenţialitate

Rețeta lui Adi Hădean: Cum faci să gătești pieptul de porc în așa fel încât șoriciul să devină crocant

În această săptămână Adi Hădean ne dă câteva sfaturi simple despre cum faci să gătești pieptul de porc în așa fel încât șoriciul să devină crocant, dar ușor de mâncat în același timp? Pentru că, nu-i așa, degeaba e crocant dacă ai nevoie de un mici ciocan pentru a-l putea mânca.

Și cojile de nucă-s crocante, dar nu prea le iubește lumea. Ei bine, iată, după îndelungi căutări și multe ore de practică, binele a învins. Să vă spun: dacă vreți să vă uimiți prietenii în week-end, cumpărați o bucată de piept de porc, care poate fi și fleică, dar musai să aibă pielea intactă. Perforați pielea cu vârful unui cuțit, cât de des puteți. Acoperiți pielea cu sare, fără alte mirodenii și puneți bucate de carne la rece pentru cel puțin trei ore. Poate rămâne în frigider peste noapte. Curățați apoi sarea de pe pielea porcului și uscați-o cu un șervețel. Puneți bucata de carne cu pielea în jos pe o tavă, pe hârtie de copt. Coaceți 3 ore la 150 de grade Celsius. Întoarceți carnea cu pielea în sus și așezați tava în partea de sus a cuptorului, sub serpentina încinsă.

Asta înseamnă să reglați cuptorul electric pe căldură doar de sus. Ridicați temperatura la 230 de grade Celsius și așteptați un sfert de oră spre 20 de minute, pânâ când pielea expandează și devine crocantă pe toată grosimea ei. Dacă e cazul, întoarceți tava, să se rumenească șoriciul uniform. Puteți tăia ușor carnea pornind de la șorici, folosind un cuțit de tăiat pâine, cu lama zimțată.