Cristina și Cristian Niculescu, de la Gatini Pasta, la Medium Rare cu Adi Hădean – INTERVIUL VIDEO

În cadrul emisiunii Medium Rare, doi tineri antreprenori, soț și soție, vorbesc cum pe lângă pasiunea pentru preparatele culinare apar piedicile sistemului birocratic românesc.

Cristian și Cristina Niculescu și-au deschis o mică afacere cu paste pe care le vând dintr-o rulotă utilată special.

Aceștia doreau să plece în străinătate, însă în noiembrie, Cristiana i-a propus soțului afacerea la care visau de ceva timp. Astfel, în luna decembrie a anului trecut, au început să strângă actele necesare pentru a da naștere firmei.

Întrebată despre birocrație, Cristina a spus: „ne-a împiedicat puțin să ne vedem visul realizat mai repede, dar ușor ușor am reușit să le facem.”
La capitolul birocrație, aceștia au precizat că plimbatul de la o instituție la alta a fost obositor. Și, totodată, faptul că nu se oferă explicații cu ceea ce trebuie să faci.
„Ni se aruncau niște cuvinte de neînțeles pentru noi”, a precizat aceasta.

Printre cerințe, la o astfel de afacere, este necesar ca spațiul în care se pregătesc preparatele să dispunsă de trei chiuvete. „Cei de la DSV (n.r. Direcția Sanitar Veterincară) au fost foarte încântați când au văzut trei chiuvete”, a spus Cristian Niculescu.

O discuție onestă despre cum se pornește o afacere din pasiune și cum se poate crește în România, în interviul video extins de la Medium Rare cu Adi Hădean.